Mersin’in Mut ilçesinde antik bir kent...

Adrassos,
Adrassus,
Adrasus,
Adrasos
Balabolu,
Cladiopolis,
Anemurium,
Mersin’in Mut ilçesinde antik bir kent.
Balabolu, Adrassus antik kenti. Toros dağlarının tepesindedir. 


Mut’tan yaklaşık 40 km uzaklıkta Mut-Ermenek yolu üzerindedir. Göksu’nun iki kolunun birleştiği yer olan Su Çatıdan sonra Yalnızcabağ Köyündedir.

Cladiopolis Antik kenti, (Mut Öreni):
Selçuklu döneminde bölgenin çok önemli bir yerleşim yeri olan Mut, antik Cladiopolis
kenti kalıntıları üzerindedir. Eski ismi Kardabaunda olduğu sanılan kent, Roma İmparatoru Cladius tarafından kurulmuş ve imparatorun ismi verilmiştir.

Anemurium Antik Kenti:
Mersin’in Anamur ilçesine 6 km uzaklıktaki Anemurium Antik Kenti bir yanını dağlara bir yanını Akdeniz’in tertemiz sularına dayamış görülesi bir yer. Tam olarak ne zaman kurulduğu bilinmese de MÖ. I. yüzyılda Kommagene Kralı Antiochus'un yönetiminde olduğu ve Anemurium adının rüzgarlı yer anlamına geldiği biliniyor.

Olba Antik Kenti:
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Örenköy'de bulunan Olba Antik Kenti, Hellenistik Dönem'de Olba Krallığı'nın merkezi, önemli bir ticaret şehri olmuş.

Soli Pompeiopolis,:
Mersin'in Mezitli ilçesinde yer alan Soli Pompeiopolis, Rodoslu kolonistler tarafından kurulan ve Slevkos, Roma, Pers ve Makedon hakimiyetinde kalmış önemli bir liman kenti.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024