Green Card Başvuruları Nasıl Yapılır?

 Green Card başvuruları günümüzde elektronik ortamdan yapılan bir başvuru türüdür. Çekiliş yoluyla başvuru yapacak olan kişiler ABD göçmenlik barosunun sayfasını sık sık kontrol etmelidir. Başvuru tarihleri göçmenlik barosunun resmi web sitesinde ilan edilen tarihler içinde gerçekleşiyor. Başvuru sistemi İngilizce şeklindedir. Dolayısıyla İngilizce dil bilginiz yoksa bu süreçte zorlanabilirsiniz, eğer ki bu süreçte zorlanmak istemiyorsanız İngilizce bilen bir kişiden bu süreçte hizmet alabilirsiniz.

Başvuru sisteminde kişilerin yapacakları en küçük hata bile başvurularının olumsuz olarak değerlenmesini sağlayacaktır. Şayet çekilişi kazansanız dahi mülakat sırasında elenmiş olacaksınız. Dolayısıyla bilgi tutarlılığı ve etikliği bu süreçte son derece önemlidir. Form işlemlerinin doldurulması sırasında yapılan hatalardan dolayı yaklaşık olarak her yıl %35 oranında bir kitle mülakatta elenmektedir.



Green Card Başvuru Evrakları Nelerdir?

Green Card başvurularında kişilerin belli başlı evraklara sahip olmaları gerekiyor. Evraklarda eksik olması ve tutarsız bilgilerin olması başvurunun olumsuz olarak değerlenmesinde etkili olacaktır. Green  Card başvurularında istenilen evraklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Tam teşekküllü taranmış olan nüfus cüzdanı fotokopisi,

  • Biyometrik fotoğraf 50 x 50 mm düzeyinde,

  • Evli bir kişiyseniz eşiniz fotoğrafı,

  • Tam vukuatlı olacak şekilde nüfus kayıt belgesi,

  • İkametgah adresinizin belgesi,

  • Mezuniyet belgesi,

Yukarıdaki  belgeler arasında mezuniyet belgesine ayrı bir parantez açmakta fayda var. Green Card başvurusunda kişilerden en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Lise mezunu olmayan kişilerin başvuruları olumsuz olarak değerlendirilir.

Green Card Başvurusu Püf Noktaları Nelerdir?

Green Card başvurusunda bazı kişilerin şansı daha yüksekken, bazı kişilerin ise şansı daha düşük seviyelerdedir. Yüksek lisans ve doktora mezunlarının çekiliş şansı %5 oranında daha fazladır. Lise mezunlarının ise şansı daha düşük seviyelerdedir. Aynı zamanda Green Card başvurusu yaparken eşinizle beraber başvuru yapmanız size %3 oranında şans faktörü getirecektir. Böylelikle şansınız daha çok yükselmiş olacaktır.

Lise mezunu olmayan kişilerin başvurusu onaylanmaz, bununla  beraber 18 yaşın altındaki kişilerinde başvuruları değerlendirmeye alınmaz. Çekiliş yoluyla başvuru yapacaksınız göç veren bir ülkenin vatandaşı olmak sizlere avantaj sağlayacaktır. Türkiye dışarıya göç veren bir ülke olduğu için vatandaşlarının şansı daha yükse düzeydedir.

Green Card Çekilişi Başvurusuna Kimler Katılamaz

Green Card çekilişine kriterlerden ötürü bazı kişiler katılamazlar. Lise mezunu olmayan kişilerin başvuruları doğrudan olumsuz değerlendirilir. Başvuruya katılım şartı için kişilerden lise mezunu olma koşulu aranmaktadır. Bunun yanında 18 yaşından küçük olan kişiler ailelerin onayıyla bile başvuru yapsalar süreç olumsuz olarak değerlendirilecektir. Eğer ki dışarıya göç vermeyen bir ülkenin vatandaşıysanız başvurunuz genellikle %90 oranında olumsuz değerlenir. Almanya, İngiltere, Fransa, İsveç gibi dünya devi ülkelerin vatandaşlarının çekilişten yararlanma şansı azdır.

Türkiye, Suriye, Afganistan, Irak, Ermenistan, Azerbaycan, Yunanistan, Karadağ, Bulgaristan gibi dışarıya göç veren ülkelerin  çekilişteki şans oranı daha yüksek düzeydedir.

Kaynak : green card
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024