E-Ticaret Sitenize Müşterileri Nasıl Çekebilirsiniz?

E-ticaret sitesi açtınız ve bu alanda henüz yenisiniz, potansiyel müşteri kitlenizi nasıl çekebileceğinizi hemen anlatalım. İlk olarak siteniz için arama motoru optimizasyonu, yani SEO dediğimiz altyapıyı oluşturmanız gerek. Bunun yanında dijital reklamlar ile sitenizi ön plana çıkarmalı sosyal medya (Twitter, Facebook, Instagram) hesaplarını aktif kullanmalısınız; kısaca Google’da olmalısınız! 




Şöyle bir örnek verelim; bir dağın tepesinde lokantanız var ve muhteşem manzaraya sahip ancak kimse bunun farkında değil. Eğer şehrin merkezi yerlerinde reklam çalışmaları yaparsınız isminizi duyurabilirsiniz. İşte e-ticaret sitelerinin mantığı da budur. Yeni açılmış sitenizin daha fazla kişiye ulaşması için reklam çalışmaları yapmalısınız. Aksi takdirde beklediğiniz potansiyele ve müşteri kitlesine ulaşamayabilirsiniz. 

Sosyal Medya Ne Kadar Önemli? 

E-ticaret siteleri için sosyal medya her şeyden önce gelir bunun sebebi ise sosyal ağların milyonlarca kullanıcısıdır. Şöyle düşünelim elinizde nadir bulunan bir takı malzemesi var ve bunun satılmasını istiyorsunuz bunun için bir kuyumcuya mı gidersiniz yoksa ihaleye mi katılırsınız?

İhaleye katılmak daha mantıklıdır çünkü hem fiyatı artar hem de takıdan anlayan kişilere satılmış olur. İşte e-ticaret siteleri için sosyal medyada bir ihale merkezi gibidir çünkü hem pazar çok geniştir hem de satışını yaptığınız ürünün talibi artmaktadır. Bu bağlamda sosyal medyanın aktif ve profesyonelce kullanılması birçok şeyi değiştirecektir. 


Sosyal Medya Araçları Nasıl Yönetilmeli? 

İlk olarak şunu belirtelim sürekli olarak ürün tanıtımı yapmak takipçilerinizi sıkacaktır. Bu nedenle sürekli olarak ürün tanıtımı yerine belirli bir düzende ürün tanıtımı yapmak gereklidir. Sosyal medya kullanıcılarının en çok dikkatini çektiği şey eğlenceli içerikler ve görsellerdir. Belirli bir düzende eğlenceli içerik ve görsellerin paylaşımı oldukça faydalıdır ve takipçiler tarafından aranan şeylerdir. 

Bu çalışmalardan sonra ürün paylaşımına geçmelisiniz. Böylece hem takipçilerinizi sıkmamış olacaksınız hem de yeni takipçiler edinebileceksiniz. Sosyal ağlar içinde en çok üzerinde durmanız gereken mecra ise İnstagram’dır. Çünkü hitap ettiği kitle 18-40 yaş arasıdır ve bunlar çoğu e-ticearet sitesinin müşteri kitlesidir. Profesyonel çalışmaların ardından İnstagram sizin için ürün pazarladığınız bir alan olacaktır. Online web sitenizi kolay ve hızlı bir şekilde kurmak istediğinizde ise Kobisi altyapısını tercih edebilirsiniz.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024