Plaza Dili Nedir? Plaza Dili Örnekleri

İngilizce; dünyanın en çok konuşulan dillerinin başında gelir. Her yaştan insan; okul ve iş hayatında avantaj sağlaması adına İngilizce öğrenmeyi tercih eder. İngilizce öğrenmek; bir gereklilikten ziyade zorunluluktur. Bu dil; insanlara global iletişimin kapısını açar. Bunun yanı sıra, farklı ülkelerdeki üniversitelerde eğitim görmek isteyenlerin İngilizce bilmeleri şarttır. İyi seviyede İngilizce bilenler; her yurt içerisinde hem de yurt dışında çok iyi kariyer imkanlarına erişebilirler. Ayrıca, İngilizce; sayısız kitabı kendi dilinde okuyabilmeyi, eşsiz filmleri altyazı ve dublaja ihtiyaç duymadan izleyebilmeyi, dünyadaki tüm gelişmeleri sorunsuz bir şekilde takip edebilmeyi mümkün kılar.

Plaza Dili Nedir?

İş hayatına dair en dikkat çeken kavramlardan birisi de plaza dili! Birçok insanın aklında plaza dili nedir sorusu bulunuyor. Plaza dili; kurumsal şirketlerde ve holdinglerde görev alan kişilerin birtakım kelimeleri Türkçe yerine İngilizce olarak cümle içerisinde kullanmaları olarak tanımlanabilir. Bir başka deyişle, herhangi bir kelimenin Türkçe karşılığı tercih edilmez. Söz konusu kelimenin İngilizce karşılığı cümle içerisinde kullanılır.

Plazada çalışan insanların kendi aralarında iletişim kurmalarını sağlayan plaza dilinin çok eleştirilen yönleri de vardır. Bazı insanlar; Türkçe – İngilizce konuşmayı tasvip etmezler. Hatta, birçok kurum; çalışanlarının plaza dili konuşmasını yasaklamıştır.


Plaza Dili Nerelerde Kullanılır?

Plaza dili; adından da anlaşılacağı üzere plazalarda, holdinglerde ve kurumsal şirketlerde kendisine yer bulur. Bu tür ortamlarda çalışan kişilerin yaratmış oldukları bir dil olarak tanımlanabilir. Günlük hayatta plaza dili ile konuşan insanlara rastlanmaz.

Plaza Dili Örnekleri

Plaza dili örnekleri çok sayıdadır. En çok kullanılanlar şu şekilde özetlenebilir:

• Brief: Herhangi bir proje ya da iş hakkında detaylı bilgi sunmak 
• Feedback: Geri bildirim almak 
• Ignore etmek: Bir kişiyi ya da bir durumu görmezden gelmek 
• Mobbing: Çalışanları aşağılamak, onlara zorbalık yapmak 
• Handle etmek: Herhangi bir işi ya da projeyi sorunsuz bir şekilde tamamlamak 
• Confirm etmek: Onaylamak, onay vermek 
• Schedule etmek: Program yapmak

Plaza Dili ve İş İngilizcesi İlişkisi

Plaza dili ve İş İngilizcesi arasında ortak özellikler vardır. İş İngilizcesi; iş hayatında kullanılan profesyonel İngilizce olarak tanımlanabilir. Rapor hazırlamak, sunum yapmak, yabancı müşterilerle veya iş arkadaşlarıyla konuşabilmek adına İş İngilizcesine ihtiyaç duyulur. Genel İngilizceden çok farklıdır. İş İngilizcesi seviyesine geçmek adına kişinin en az Intermediate seviyesinde genel İngilizcesi olması gerekir.

İş İngilizcesine hakim olmak isteyenlerin aynı zamanda plaza dili hakkında bilgi sahibi olmaları da şarttır.

İş İngilizcesini Geliştirmenin Yolları

İş İngilizcesi kelimeleri öğrenilmelidir. İngilizce düşünmek ve pratik yapmak önem taşır. Bilhassa İş İngilizcesine yönelik olan programlar ve videolar izlenmelidir. İngilizce yayın yapan dergilerden faydalanılmalıdır. Bunun yanı sıra, gerekli olduğu takdirde İş İngilizcesi kursuna da gidilmelidir.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024