RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kesintisiz Güç Kaynağı

Kesintisiz güç kaynağı ani elektrik kesilmelerine karşı bir önlem olarak kullanılmaktadır. Elektrik ile çalışan her cihazda olduğu gibi bilgisayarlar da ani kesintilere karşı hassas yapıdadır. Bu durum ana karta, hard diske, RAM belleğe ya da farklı bir parçaya zarar verebilir.


Bununla sınırlı olmadan bir Microsoft Word belgesi kaydedilmemişse sayfalar dolusu bilgi anında kaybolabilir. Program kodlanıyorsa çalışma boşuna gerçekleştirebilir. Dolayısıyla oldukça ciddi bir tehdittir. Burada devreye giren UPS kaynakları, kişilere aradıkları fırsatı sunar.


Böylece elektrik kesilse bile bilgisayarı kullanmaya devam edebilirsiniz. Her ne kadar uzun süreli bir güç kaynağı olmasa da belgelerinizi kaydetmeye, bilgisayarı normal şekilde kapatmaya imkan sunmaktadır. 


UPS Güç Kaynağı Nelerden Meydana Gelir?


Kesintisiz güç kaynağı üç farklı tipe sahiptir. Bunlar Offline, Line Interactive ve Online kesintisiz güç kaynaklarıdır. Her biri temel olarak şu unsurlardan meydana gelir;


1. Aküler
2. Static By-Pass
3. RC-232 / USB haberleşme birimi
4. Şarj ünitesi
5. Inverter ünitesi


UPS modelleri günümüzde oldukça zengindir. Zira her bilgisayarın enerji ihtiyacı farklılık gösterebilir. Bunun bilincinde olan İnform birbirinden farklı seçenekler sunar. Bunların her birini inceleyebilir, ardından sisteminiz için en uygun olana anında karar verebilirsiniz. 


Böylece hemen kullanmaya başlayarak, ani elektrik kesintilerine karşı hem bilgisayarınızı hem de verilerinizi verimli bir şekilde koruma avantajı yakalayabilirsiniz.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024