Liposuction

Halk arasında yağ aldırma olarak da bilinen liposuction işlemi genellikle düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya genetik yatkınlık nedeniyle bölgesel yaralanmaların kolay 1 şekilde ortadan kaldırılmasını sağlayan estetik işlemleri içerisinde yer almaktadır.


Yağlanmaya müsait olan bazı bölgelerde biriken inatçı yağlar genellikle diyet veya fiziksel aktiviteyle verilmemekte bu durumda da kişilerin 
liposuction işlemi yani yağ aldırma işlemi yapmaları gerekmektedir.


Liposuction işlemi genellikle basen, ense, bacak, kalça, diz, karın ve gıdık bölgelerine uygulansa da günümüzde en çok karın bölgesine uygulanan işlemler arasında yer almaktadır.

Oldukça basit ve kısa bir operasyondan oluşan bu işlemden sonra iyileşme süreci ve rutin hayata devam edebilme oldukça kısa sürmektedir. Alt beden ile üst beden arasında meydana gelen eşitsizliği ortadan kaldırmaktadır. 


Özellikle bayanlarda hamilelik, hormon veya genetik faktörler gibi nedenlere bağlı olarak meydana gelen bölgesel yağlanmalar ve kilo eşitsizlikleri giyim tarzını ve yaşayışı olumsubiçimde etkilemektedir.

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanır?


Erkeklerin veya kadınların vücut yapıları birbirinden oldukça farklı olduğundan yağlanma noktaları da birbirine göre farklılık göstermektedir. Kadınlar da genellikle kalça, basen veya göbek gibi vücut bölgelerinde inatçı yağlanmalar meydana gelirken erkeklerde daha çok sırt, meme, bel ve karın noktalarında Yağlanma görülmektedir.


Bu durumda liposuction hangi bölgelere uygulanır?sorusuna genel olarak hem erkekler için hem de kadınlar için sırt, meme, karın, basen, göbek ve kalça noktalarından bahsedebiliriz uzak bahsettiğimiz üzere genellikle liposuction uygulamaları kadınlarda ve erkeklerde farklı bölgelere yapılmaktadır.


Kadınlar da genellikle tuzluk bölgesi olarak da bilinen kol altı yağlanmaları liposuction işlemi sayesinde kolay bir şekilde ortadan kaldırılabilmektedir.


Bunun yanı sıra çene altı bölgesi olarak bilinen ve halk arasında gıdı olarak adlandırılan bölgede de aşırı yağlanmaya bağlı olarak fazlalık meydana gelebilmektedir. liposuction uygulamaları içerisinde yer alan lazer lipoliz uygulaması sayesinde koltuk altı bölgesindeki yağlanma ortadan kaldırılmakta ve aynı zamanda aşırı miktarda terlemeye neden olan bu yağlanmanın ortadan kaldırılmasıyla terleme miktarı da azaltılmaktadır.

Liposuction Türleri Ve Teknikleri Nelerdir?


Gelişen teknolojiyle birlikte tıp alanında da uygulanan işlemler birçok farklı yöntem ve tekniği kullanmaya başlamıştır. Özellikle liposuction işleminde başarı sağlayan oldukça çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Liposuction uygulamaları 5 farklı türe sahip olmaktadır.

Liposuction türleri ve teknikleri şöyle sıralanabilir;


• ultrasonik liposuction
• Radyo Frekans destekli liposuction
• Güç yardımlı liposuction
• Su yardımlı liposuction
• Vakum yardımlı liposuction


Ultrasonik liposuction kısaca UAL olarak bilinmekte ve bu yöntemde ultrasonik ses dalgalarının yardımı kullanılarakemmek istenen yağ hücrelerine parçalayıcı etkide bulunmaktadır.


Radyofrekans desteklliposuction ise kısaca RFAL olarak bilinmektedir. Klasik olarak vakumlama yöntemi kullanılan bu liposuction yönteminde lazer ile deri altındaki yağ dokuları ısıtılarak erişilmemekte ve böylece vücuttan çekilmektedir.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024