Kolajen Nedir?

Kolajen nedir sorusunun tanımını kısaca yapacak olursak; özel olarak kıkırdak, kas ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan ve bu sistemin sürekli olarak ayakta kalmasına yardımcı olan bir proteindir şeklinde bir açıklama yapabiliriz.


Kolajen kullanımı insanların daha geç yaşlanmasına ve vücudunun çok daha güçlü bir hale gelmesine yardımcı olur. Bu nedenle her insanın hayatı boyunca belirli dönemlerde kullanması söz konusu olacaktır.

Kolajen Çeşitleri Nelerdir?


Kolajen çeşitleri nelerdir? Kolajen bir takım farklı sorunlara yönelik olarak çeşitli formlarda ve değerlerde sunulmaktadır. Kolajen; tip 2 kolajen, tip 5 kolajen ve tip 10 kolajen olarak da gruplara ayrılabilir. Ancak bu noktada bir de kolajenin neyden üretildiği de önemlidir. Balık ve sığır kolajeni olmak üzere de iki ayrı grupta kolajen türleri incelenebilir.

Hangi Kolajen Daha Faydalı?


Hangi kolajen daha faydalı? Bu tamamen sizin vücudunuzun ihtiyaçlarıyla da doğru orantılı bir konudur. Mesela kas sisteminiz çok güçlü değilse ve eklem ağrıları çekiyorsanız tip 2 kolajen ya da tip 10 kolajen sizin için faydalı olur. Ama eğer amacınız hücre yenilemek ve genç kalmaksa tip 5 kolajen sizin için faydalı olacaktır.



Kolajenin Faydaları


Kolajenin faydaları için kas ve doku onarımı, saçların ve cildin belli bir canlılıkta kalması ve de kıkırdak ve kemik ağrılarının giderilmesinden bahsedebiliriz. Daha detaylı bilgi için Supra Protein grubunu tavsiye ederiz

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024