Kışın Güneş Gözlüğü Takmanız için 5 Neden!

Güneş gözlüğü denildiğinde akla genellikle yaz sezonu gelse de kışın gözlük kullanmak da aslında bazıları için ihtiyaçtır. Kış güneşi masum gibi görünse de karlı havalarda zararlı ışınların yansıma seviyesi fazladır ve gözü rahatsız eder. Özellikle küçük yaşlardan itibaren bebek güneş gözlüğü kullanımı önemlidir.


Neden güneş gözlüğü kullanılmalı, sorusuna gelecek olursak; göz bebeğinin karşı koyamadığı yüksek ışınlar nedeniyle gözün tabakasında bozulmalar meydana gelebilir. Bu gibi olumsuz etkilerden korunmak ve göz sağlığını en iyi şekilde sürdürmek için İzipizi gözlük çeşitleri doğru seçim olacaktır. Gözlük kullanımın yanı sıra güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamak da önemlidir. Eğer sevdiklerinize de kışın güneş gözlüğü taktırma alışkanlığını kazandırmak istiyorsanız “Kışın güneş gözlüğü takmanız için 5 neden” yazımızı okumaya devam edin:


1. Göz Sağlığını Korumak


Çocuktan yetişkine herkesin göz sağlığını koruması gerekir. Özellikle çocuklar için bu görev anne babalara düşer. Kışın da bu sağlığın devam ettirilebilmesi için çocuğunuza çocuk ve bebek güneş gözlüğü alabilirsiniz. Gözleri güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına karşı koruyacak olan gözlükler ayrıca göze kaçabilecek tozu ve çöpü de engeller. Bu nedenle rüzgarlı havalarda da kullanmak faydalı olacaktır.

2. UV Işınları Engellemek


Renkler konusunda bilgisi olan kişiler özellikle beyaz nesnelerin daha fazla yansıtma özelliği olduğunu bilirler. Kışın etraf karla kaplandıkça güneş ışınları daha fazla yansıyacaktır. Hatta bazen kara bakmak son derece zor olacaktır. Bu gibi zamanlarda İzipizi gözlük tasarımlarını kullanmak gözü ultraviyole ışınlara ve yansımalara karşı koruyacaktır. Böylece göz bebeği her zaman sağlıklı yapıda kalacaktır.


3. Göz Çevresindeki Damarları Korumak

Gözün etrafında çok sayıda damar vardır. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte bu damarlarda daralmalar görülür. Bunu önleyebilmek için göz çevresini mümkün olduğunca iyi şekilde korumanız gerekir. Güneş gözlüğü kullanmak bu amaçla alacağınız önlemlerden biri olup hem damarların daralmasını önler hem de damarların gözü beslemesini destekler.

4. Özgüvenli ve Stil Sahibi Duruş Sergilemek


Bildiğiniz üzere güneş gözlükleri en çok kullanılan aksesuarlardan biridir. Yüz şekline uyumlu bir gözlük ile hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Gözlüğünüzün tasarım ve renk olarak stilinize uymasına dikkat etmelisiniz. Piyasada bu alanda ürün çeşitliliğinin fazla olması sizi yansıtan gözlüğü bulmanızı kolaylaştıracaktır. Dilerseniz bebek güneş gözlüğü de alarak çocuğunuzla ikili takım yapabilirsiniz.

4. Göz Hastalıklarına Karşı Önlem Almak


Göz sağlığını korumak kanser, maküler dejenerasyon, pterjium, katarakt, iklimsel damlacık keratopati gibi hastalıklara yakalanma riskini en aza indirecektir. Bunun için seçtiğiniz gözlüğün kaliteli olması gerekir. Polarize camdan üretilmiş, UV korumalı, sertifikalı gözlükler en doğru seçim olurken, bu ürünlere ulaşmak için Popcorner mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024