Bakliyat Yemekleri Yaparken Dikkat Edilecek 7 Aşama


Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan bakliyatlar en sık aranan yemek tarifleri arasındadır. Evinizde bakliyat pişirmek ve en lezzetli tarifi hazırlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken püf noktaları olacaktır. Bunların başında seçtiğiniz bakliyat türünün kalitesi gelir. Ne kadar kaliteli bakliyat alırsanız o kadar leziz bakliyat tarifleri hazırlayabilirsiniz. Yemeklerin pişmeme riskini ortadan kaldırmak adına tarife birebir uymalı ve malzemeleri kalitesinden emin olduğunuz adreslerden almalısınız. Özellikle Arzum yemek tarifleri ile hazırladığınız yiyecekler damaklarınızda unutamayacağınız bir tat bırakacaktır. Tarif süresince dikkat etmeniz gereken aşamalar ve detaylar ise şu şekildedir:

1. Ön Hazırlık

Bakliyat tarifleri yaparken mutlaka ön hazırlık aşamasını tamamlamanız gerekir. Diğer gıdalara kıyasla bakliyatlar biraz daha zor piştiğinden doğrudan suya atıp pişirmeye çalışmanız hayal kırıklığına neden olabilir. Fasulye ve nohut gibi gıdaları önceden ayıklayarak pişirmeden en az 6 saat önce suya koymalısınız. Bu sayede sert taneler yumuşayacak ve daha kolay pişecektir.

2. Suda Bekletmek

Kuru bakliyatlar sindirim sistemini yoran ve gaz yapan besinler olarak bilinir. Bu durumu önlemek ve daha sağlıklı yemek tarifleri hazırlamak için bakliyatları pişirmeden önce suda bekletmelisiniz. Yeteri kadar suda bekleyen bakliyatlar kabuğundan ayrılacaktır. Kalan kabukları da elinizde ovalayarak çıkarabilirsiniz. Böylece hazımsızlık problemine yol açmayan yemekler elde edebilirsiniz.

3. Karbonat Kullanımı

Kısa sürede bakliyatlı yemek hazırlamak istiyorsanız işinize yarayacak en önemli ipucu yemeğe az miktarda karbonat ilave etmek olacaktır. Ancak bu uygulama sırasında karbonat bakliyatların besin değerinin düşmesine neden olacağından çok fazla tavsiye edilmez. Önceden ıslatmak ve sonra pişirmek her zaman daha sağlıklı görülür.

4. Haşlamak

Bakliyat çorba tarifleri hazırlarken suda uzun süre bekletmek istemeyenler için haşlama yapmak pratik olacaktır. Eğer bakliyatları haşladığınız suyu çorbanızda kullanırsanız besin değerlerini de korumuş olursunuz.

5. Düdüklü Tencerede Pişirme

Bakliyat tarifleri denildiğinde akla ilk gelen mutfak gereçlerinin başında düdüklü tencereler gelir. Yemeğin kendi buharında ve basınç altında pişmesini sağlayan bu tencereler aslında her evin ihtiyacıdır. Sağlıklı bir yöntem olarak da kabul edilen bu pişirme şekli yemeği hızlıca hazır eder.

6. Suyu Miktarını Ayarlama

Diyet bakliyat tarifleri ya da benzer yemekler hazırlarken suyu direkt tamamen koymak yerine azar azar eklemelisiniz. İlk etapta yalnızca bakliyatların üzerini geçecek kadar su koyabilirsiniz. Pişme durumuna göre sonradan su ekleyebilirsiniz.

7. Tuz Ekleme

Tüm tariflerde olduğu gibi Arzum yemek tarifleri de tuzun yemeğe en son atılmasını tavsiye eder. Bu durum yemeğin pişme süresini de kısaltacaktır. Bazı uzmanlara göre tuzun pişmeye yakın ve hatta sulu yemeklere yemek piştikten sonra atılması önerilir.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024