Ege bölgesine özgü zeybek türü bir halk oyunu...

Gerali, (Hamçökelek).

Taşeli bölgesinin uzak dağ köyünde Gerali isminde bir kişi yaşıyormuş. Gerali'yi herkes sever sayar ve tanırmış. Gerali sonradan kendini ortaya atmış bir müddet eşkiyalık yapmış daha sonra Gerali köyünden bir kızla evlenmiş. Anası Babası; Acaba oğlumuz yola gelir eşkiyalığı bırakır da dürüst bir insan olur mu? düşüncesiyle oğullarını evermişler. Gerali bir müddet Hediye isimli kızla yaşar. Aradan 2-3 ay geçer. 

Gerali Hediye'nin üstüne bir kız daha alır. Böylece iki kadınla evlenir. İkinci karısının adı Duduya'dır. Gerali bu hanımlarıyla yaşar gider. Zaman ilerledikçe yaşam koşulları güçleşir ve hanımlarla geçinemez eksiklerine yetmez. Birine 3m kumaş alırsa öteki bayramlık ister dururmuş. Gerali dayanamaz olmuş ve sonunda işi oyuna türküye dökmüş. Döne döne oynamaya başlamış.   Oyunlara eşlik eden müzik aletleri şunlardır: Davul, Klarnet, Şişe, Keman, Bağlama, Kaşık.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024