Renk renk parlak tüyleri olan, iri gövdeli bir papağan ...

Ara, (Macao) Papağanı,
Brezilya’nın kuzey yarısında, Bolivya’ nın kuzeyinde, Doğu Peru ve Ekvator’ un doğuya doğru en dış bölgesinde, Kolombiya’ nın doğu ve kuzey kısımlarında, Venezuella’ nın güneyindeki bölgelerde, Guyana ve Fransız-Guyanası’nda ve Surinam’da yaşarlar. Ayrıca Orta-Amerika’ da, Panama’ dan Meksika’ nın güney-doğusuna kadar (Yuccatana yarımadası hariç) bulunurlar. Su kenarları boyunca uzanan iç kısımlardaki tropik yağmur ormanlarında, 900 mt yükseklikte kalan bölgelerde yaşarlar. Yüksek sesli ötüşleri vardır. Çığlık atma periyotları pek görülmez.

Yaklaşık 85-95 cm olurlar. Tüylerinin rengi ağırlıklı olarak parlak kırmızı tondadır. Yüz kısımları beyaz renkte, tüysüzdür ve siyah çizgileri yoktur. Kanat üstündeki kapak kısımları sarıdan yeşile gider. Açılan kanat kısımları ise açık mavidir. Sırt kısmı da yine açık mavi renktedir. Kuyruk üstü kapanan tüyleri mavi, kuyruk kısmı kırmızımsı ve uçlara doğru yine mavi renktedir. Gaga üstü fildişi (kemik beji) renginde ve ucu siyahtır. Erişkin kuşlarda alt gaga ise siyah renktedir. Ayakları kahve gri bir tondadır. Göz irisleri sarımsı birtonda olur.
Ömürleri 50 yıldır.

Cinsiyeti bilimsel yolla tespit edilebilir. Ancak dış görünüşlerine göre değerlendirildiğinde,dişilerin başı, erkeklerden biraz daha küçük olabilir. Oldukça dayanıklı papağanlardır. Üremeleri hakkında çok fazla bilgi mevcut olmamakla birlikte, en çok bulundukları alanın güney bölgelerinde Kasım ayında kuluçkaya yatarlar. Bu dönem daha kuzeykısımlarda bulunan aralarda, sonraki aylarda olur. Tek seferde 2- 4 arası yumurta yaparlar. Kuluçka süresi 28 gün civarındadır.Yavrular 90- 100 gün sonra, yuvayı terk ederler.

Papağan Türleri; 
Jako,(Gri papağan),
Amazon, 
Muhabbet kuşu, 
Lori, 
Kakadu, 
Ara
Cennet Papağanı,
Sultan Papağanı.

Papağanların ortalama ömürleri 70 yıl kadar olan papağanların 315' ten fazla çeşidi vardır. Kafestekiler 30-40 yıl yaşayabilir. Elli yıl yaşayanları görülmüştür.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024