Rio De Janerio kentinde üzerinde dev İsa Heykeli bulunan tepenin adı ...


Corcovado,
Morro do Corcovado,
Kurtarıcı İsa (Portekizce: Cristo Redentor), 
Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde yer alan ve şehrin sembollerinden biri olan dev İsa heykelidir. 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir.

Corcovado Tepesi, Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinin en yüksek tepelerinden biridir. Yaklaşık 710 metre yüksekliğindeki Corcovado; “kambur” anlamına gelir. Tepenin yamaçlarında Brezilya’nın ünlü yağmur ormanı Tijuca Milli Parkı bulunur. Corcovado Tepesi tüm şehre hâkim geniş bir manzara sunar. Botanik bahçeleri, jokey kulüpleri, dünyaca ünlü Copacabana ve Ipanema Plajı, Leblon, Maracanã Stadyumu ve büyük gölet Lagoa Rodrigo de Freitas ayaklarınızın altındadır. Her zaman yukarı bakarak gördüğünüz uçakları, Corcovado’dan aşağı bakarak görebilirsiniz. 

Kıvrılarak yukarı çıkan bir yol ve Corcovado dağ treni, dağın zirvesinin yakınına kadar ulaşır. Trenden indikten sonra 233 basamaktan oluşan merdivenleri çıkarak zirveye ulaşırsınız. Ancak isterseniz asansörleri kullanarak çıkmanız da mümkün. Bu tepeyi şehirdeki diğer tepelerden ayıran en büyük özellik, tepesindeki 38 metre yüksekliğe sahip Reedemer isimli İsa heykelidir. Brezilya'nın dünyaca ünlü Reedemer Heykeli, 7 Temmuz 2007 tarihinde, dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. Türkçe, "Kurtarıcı İsa" anlamına gelen 32 metre uzunluğundaki heykel, yalnızca Brezilya’nın değil, Güney Amerika'nın da simgesi durumundadır. Kollarını açmış bekleyen Reedemer, âdeta Brezilya halkının sıcaklığını simgeler. 

Aslında heykelin inşası, Katolik derneği tarafından başlatılmış; heykel, çirkin telefon direklerinin görüntüsünü engellemek için sipariş olarak verilmiştir. Heitor Silva Costa tarafından tasarlanan ve Fransız heykeltıraş Paul Landowski tarafından dokuz yıl içinde yapımı tamamlanan İsa heykeli, 8 metre yükseklikteki bir kaide üzerinde durur. Toplam 1145 ton ağırlığındaki heykelin yalnızca başı 3.75 metre yüksekliğinde olup 30 ton ağırlığındadır. Açık kollarının eni 30 metredir. Yapı malzemesi olarak beton, onun üzerinde ise sabun kayası (talk) kullanılmıştır. Bu kayanın özelliği, yumuşak bir yüzeye sahip olmasına rağmen çok dayanaklı oluşudur. Tırnaklarınızla bile bu heykelde iz bırakmanız mümkündür.

Kurtarıcı İsa Heykeli Rio de Janeiro 1926 ile 1931 arasında inşa edilmiştir. Mesih'in anıt Halaskar Rio de Janeiro, Ekim 12, 1931 tarihinde açıldı.

Dominik Cumhuriyeti'nin kuzeyindeki Puerto Plata şehrindeki 793 m yüksekliğindeki Pico Isabel de Torres Dağı'nda heykelin bir benzeri inşa edilmiştir. Ancak bu heykel, hiçbir zaman Reedemer kadar ünlü olamamıştır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024