Çanakkale yöresine özgü, çeşitli sebzelerle hazırlanan türlü yemeği....

Şaraşura,
Geleneksel Çanakkale mutfağının en güzel örneklerinden biri de Şaraşura’dır 

Bir tarif;
Malzeme;
3 patlıcan,
4 çarliston biber,
4 domates,
3-4 diş sarmısak,
sıvıyağ,tuz,karabiber. 
Yapılışı;
Patlıcanlar alacalı soyup,minik minik doğranır,tuzlu suda bekletilir.Diğer tarafta biberler doğranır, sıvıyağda patlıcan ve biberler kavrulmaya bırakılır, domateslerde doğranıp, pişmeye yakın katılır, ve birazda domateslerle beraber pişirip, incecik doğranmış sarımsaklarda katıp,  tuzu ve karabiberi ilave ederek, karıştırıp kapatılır.

Başka bir tarif;
Malzemeler;
Yarım kg taze fasulye,
1 patlıcan
1 kabak
2 patates 
3 çarliston biber 
1 soğan 
2 domates 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı sıcak su 
1 çorba kaşığı domates salçası, 
tuz

Yapılışı: 
Soğanı soyup iri iri doğrayın. Biberleri kalın halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biber ve domatesi soğana ekleyip karıştırın. Salçayı çok az suda eritip tencereye ekleyin.   Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın. 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.   

Kaynakça; http://www.lezzet.com.tr/
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024