"Teknecik" de denilen sarı çiçekli ve otsu bir bitki ...


Çevrince, 
Teknecik,
Alm. Luzerne, 
Frn. Luzerne, 
İng. Alfalfa,
Yonca, Medicago sativa.
Familyası; Leguminosae.

Uluslararası terminolojide alfalfa (halk dilinde Şark yoncası veya Kaba yonca).
Baklagiller (Fabaceae) familyasından uzun yıllar yaşayan, gerek yeşil ot gerekse kuru ot olarak değerlendirilebilen çok yıllık bir serin mevsim yem bitkisi türü. 

Medicago orbicularis Lat. Bert. (Leguminosae). Bir yıllık, otsu ve sarı çiçekli bir bitkidir. Meyveler basık, dikensiz ve helezon biçimindedir. Konya bölgesinde genç meyveler yenir.

 
Mini yonca, Yoncacık, Çevrince, Baklagiller gurubundan tek yıllıkistilacı bir bitkidir. Asya kökenli bir bitki olup Romalılar ve Araplar tarafından dünyaya yayılmıştır. Günümüzde vücuttaki fazla suyu atmak metabolizmayı hızlandırmak, gaz problemlerini gidermek için kullanılmaktadır. Bu bitki vitamin ve mineral açısından zengindir. Araplar ona içerdiği vitamin, protein ve minerallerden dolayı "Besinlerin Babası" ismini vermişlerdir. Medicagonun içinde manganez, kalsiyum ve beta karoten, bunun yanısıra A, C, vitaminleri vardır. Potasyumun en iyi kaynaklarından biridir.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024