Yunan mitolojisinde savaş tanrısı ...


Ares,
Yunan Savaş tanrısı.

Tanrılar tanrısı Zeus' un Hera' dan doğma oğlu, Aphrodite' in sevgilisi, Eros' la Anteros' un babasıdır. Sözcük olarak yok edici anlamındadır. Ares, savunma savaşını simgeleyen Tanrıça Athena'nın tersine, saldırgan savaşı simgelerdi. Her zaman bir zırh giyer ve silâhlarını yanında taşırdı. 

Aslı Thrakia (Trakya)'dan gelmedir. Atina'da ona ceza mahkemesi tanrısı olarak tapılmışsa da pek sevilmemiştir. Romalılar ise ona Mars demişler ve çok severek tapmışlardır. Bu karşıt durum, Hellen yenilgileriyle Roma yengileri nedenine dayanır. Kan dökmekten hoşlanan bu canavar yapılı tanrı Aphrodite’den doğma çocukları Deimos (korku), Phobos (dehşet), Eris (ara bozma) ve Enya (öldürme)’nın yardımlarıyla dövüşür. En sevdiği hayvanları ise köpek ve akbabaydı.

Ares ile ilgili öykülerin az olması onun pek sevilmediğini gösterir. Bu kana susamış tanrı, adının geçtiği öykülerde genellikle yenilir. Athena’nın zekâsının her zaman kendi kaba gücünden baskın çıkması nedeniyle de Athena’ dan nefret eder. Atina Aeropagosu Ares’ e adanmıştır. Ares ve Afrodit, Kadmos ile evlenen Harmonia'nın anne ve babasıydılar. Kadmos'un Thebai'yi kurarken öldürdüğü canavar, diğer birçok canavarlar gibi, Ares'in oğluydu.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024