Yurdumuzun sulak alanlarında da yaşayan, küçük bedenli bir ördek cinsi ...


Sütlabi, (Mergus albellus), (İng. Smew),
Aktarakdiş,
Görünüm olarak siyah-beyaz ve uçuşları sırasında bu renklerde görünebilen kuşlardır. Kuşlar (Aves) sınıfının, kazlar (Anseriformes) takımının, ördekgiller (Anatidae) familyasından, uzunluğu 38-44 cm arasında olan, beyaz renkli ve lekeli, Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika'da ormanlık ve su kenarlarında yaşar.  Kışın deniz, göl ve nehir kenarlarında yaşayan bu ördek, Marmara, Ege ve Trakya bölgelerinde kışlayan göçmen bir türdür. 

Dişiler ve genç erkekler daha fındık kabuğu renktedir. Gagaları, küçük testere şeklinde, tırtıklı ve kancalı, balıkları dalışta yakalayabilecek şekildedir.Avrupa ve Asya'nın kuzey kesimlerinde yaşarlar. Aaçların bulunduğu ortamlara ihtiyaç duyarlar. Balıktan zengin göl ve akarsuların çevrelerinde yerleşirler. Kışları Baltık Denizi, Karadeniz, Kuzey Almanya gibi ülkelere göç ederler.

Ördek, (İng. duck, Fr. canard ).
Badi,

Yurdumuzun sulak alanlarında da yaşayan ördek cinsleri;
Kirik, (Çamurcun).
Budan, 
Çimen, 
Behri,
Avyaban,
Aynak,
Boz Dalağan (Elmabaş),
Cılıbıt, Çakırkanat, 
Çamurcun(Kirik),
Eğrikoca,
Fiyu (Islıkçın),
Kamışcın, Karameke,Kaşıkgaga,
Kılkuyruk (Kıkırlık),
Karabaş patka,(Akgaga veya Deniz Dalağanı).
Macar ördeği,
Yeşilbaş ördek;
Sakarya,  
Suna,
Sütlabi,
Tarakdiş (Mergus merganser),
Yağmurcun, 
Yeşilbaş,
Patka,
Elmabaş patka, 
Tepeli patka,
Çıkrıkçın,
Boz ördek,




© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024