Fransız rakısı ...


Pastis, (Fr. pastis).
Anason kokulu bir tür alkollü içki.
Fransız rakısı.
Anasonlu ve su ile beyazlayan bir içki.
Pastis Asya kökenli anosonlu bir içki olup su ile içilmektedir. Ölçü olarak ağız tadına göre değişir. 
Genel olarak 1 hacim pastis için beş hacim su katılarak tüketilir.




Gözünü sevim. Bizim rakı gibisi yoktur. Öyle ölçü mölçü yok. Bire bir karıştırıp şöyle bir koklayıp yuvarladın mı lezzeti oradadır. Bizde olduğu gibi peynir  yerine zeytin ile içilmektedir. Ama Rakı gibi ona ait mezeler pastis ile de gidiyor.

Fransa'da Pastis, İngiltere'de Pæstɪs, ABD'de pæsti, olarak adlandırılır. Alkol oranı rakılarda olduğu gibi % 40-45 Abv (hacmen alkol) içerir. 
 Fransa'da anason aromalı bir likör veya apéritif içki olarak kullanılıyor. Alkolsüz Pastis çeşitleri de vardır. Akdeniz ülkelerinde olduğu gibi eski bir geleneğin parçası olarak anason likör olarak kulanıla gelmiştir. 
Paul Ricard tarafından ilk olarak 1932 yılında ticari olarak üretilmiştir. Fransanın güneyinde popüler olarak kullanılmaktdır. Pastis aynı anason ile üretilen  üretilen içecekler gibi bir haz ve tutku olmuştur.  

Benzer anasonlu içkiler; Sambuca, Uzo, Arak, Rakı ve Mastika.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024