Organları uyaran ve güçlendiren ilaç ...

Tonik,
Organları uyaran ve güçlendiren ilaç. 
İçine kinin katılmış soda. Bu içecek sek olarak tüketilmez. Çok acı bir tadı vardır. Genellikle başka içeceklerle karıştırılarak tüketilir.  Tonik denilince Cin kelimesi hemen akla gelir. Cin-Tonik, Tonik kelimesi cin ile özdezleşmiş olup hemen çağrıştırmaktadır. Bu da tonik için  alkollü bir içecek izlenimi bırakıyor. Kokteyllerde çokca kullanılan bir içecektir. Bu içeceğin özelliği organları uyaran bir ilaç özelliği olmasıdır. Tabi bu içecek kokteyllerde veya daha çok alkollü çkilerle kullanıldığından hemnececik sanki bir alkollü içecek gibi algılanır. Ama aksine hiç alkol yoktur. Su etkisi yaratan bir içecektir.

Hindistanda daha ziyade İngilizlerce çok kullanılan cin ve tonik karışımında tonik içindeki kinin sıtmaya karşı korunma amaçlı kullanılmıştır. İngilizlerin Asyadaki koloni devletlerinde hastalıklara karşı kullanılmak üzere tüketilen bir içecek olarak ortaya çıkmıştır. Günümüzde alkollü içeceklerle kullanılmasının dışında soda ve limon ile bolca tüketilmektedir.

Diğer bir önemli özelliği daha vardır. Toniğin cilt temizliği içinde kullanılması önerilmiş ve hanımlarca bolca bu amaçla tüketilmektedir. Tonik, nemlendirici ve bakım kremi olarak kullanılmaktdır. Cildi daha temiz tutmak, göznekleri kapatmak ve sıkılaştırmak amacıyla tonik kullanılır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024