Metaverse Evreni Dikkat Çekiyor! Mana Coin Trendlerde!

Metaverse Evreni Dikkat Çekiyor! Mana Coin Trendlerde! Fiziksel bir efor sarf etmeden dijital dünya içerisinde yer alan ve sanal gerçeklik evreni olarak tanımlanan yeni nesil teknoloji sistemine metaverse adı verilmektedir. Bu evrendeki en gözde coinlerden biri ise MANA’dır. Peki Mana coin nedir? Buna geçmeden önce evrenden söz edelim… 

Gerçek dünyanın izdüşümü olan ve dijital dünya içerisinde bilim kurgu özelliğiyle bütünleşen bu evren son dönemin kripto gündemindedir. Sanal ortamda insanların tıpkı gerçek dünyada yaptığı gibi yaşam faaliyetlerini sürdürme imkânı tanınan bir ortam olarak da tanımlanmaktadır. Artırılmış ya da sanal gerçeklik adı verilen bu evren, bir yanda ürün diğer yanda hizmet sektörü olarak faaliyet göstermektedir.


Tıpkı Gerçek Dünya Yaşamı Gibi

Gerçek dünya ile paralel, siber uzay evreni olarak betimlenen metaverse, dünya yaşamındaki aktivitelerin, sanal âlemdeki insanları ya da kullanıcıları temsilen oluşturulan avatarlar yardımı ile gerçekleştirilebileceği ortamlar sunmaktadır. Evrenin kullanıcıları, platformda oyun oynayabildiği gibi eğlence de tertip edebilmektedir. Konser düzenlemek, sinemaya gitmek ve film izlemek başta olmak üzere her türlü alışveriş işlemleri sanal platformda gerçekleştirilebilmektedir. Sanal evrende gerçekleştirilmek istenen tüm aktiviteler, sisteme tanımlanan kripto para birimleri aracılığı ile yapılabilmektedir. 

Metaverse Evreni Kripto Varlığı 

Metaverse evreni içerisinde kullanılan kripto para birimlerinden biri de Decentraland platformunun kripto varlığı olan Mana coin’dir. Gelelim asıl soruya: Mana coin nedir? Decentraland platformu sistemi içerisinde yer alan MANA, platform içerisindeki hizmet yahut da mal edinme için bir ödeme aracı olarak kullanılmaktadır. Kripto varlık olarak ortaya çıkan MANA, platformun dijital para birimidir. Ethereum sisteminde oluşturulan bu coin, hem devletlerin para birimleri hem de diğer kripto para birimleri ile değiştirilebilmekte ve kripto borsalar aracılığıyla satın alınabilmektedir. Bitlo da Türkiye’de MANA al sat yapabileceğiniz yerli borsalardan biridir.


Decentraland Dijital Ödeme Aracı

Decentraland platformu, kullanıcılara yeni bir evren sunmaktadır. Bir yanda iş fırsatı diğer yanda eğlenceli içerik oluşturma olanağı vermektedir. Hem bireysel hem de kurumsal işlemler için tasarlanan platform, metaverse olarak isimlendirilen bir oyun dünyası şeklinde de tarif edilmektedir. Platform içerisinde yer alan varlıklar, ERC 721 özellik içeren ve takas edilemeyen token değeri ile temsil edilmektedir.

LAND olarak isimlendirilen platformda, parsellere bölünerek ticaret yapılmaktadır. Metaverse sisteminde yer alan bu platform, yaklaşık 100 metrekare boyutlarındadır. ERC 721 özellikli bir token olan LAND, MANA olarak adlandırılan kripto varlık kullanılarak satın alınabilmektedir. Platform içerisinde yer alan birçok işlem için bir ödeme aracı olarak kullanılmaktadır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024